Facebook Sladké od Blanky
Instagram Sladké od Blanky

Výběr příchutí a náplně

Korpusy:

  • mramorový
  • tmavý piškot
  • světlý piškot
  • stracciatella

Krémy:

Mascarpone

  • vanilkový
  • čokoládový
  • karamelový (možno i kombinace s ořechy-snickers)
  • jahodový
  • malinový
  • pistáciový
  • kávový
  • citron
  • limetka
  • raffaello

Tvarohovo-máslový krém
(tradiční do Míša řezů)

Máslový krém s příchutí

  • vanilka
  • limetka
  • citron
  • káva
  • čokoláda
  • kokos
  • karamel
  • ořech

Tvarohový (připomíná lipánek)

Pařížská čokoládová šlehačka

Pudinkový krém (jako do věnečku)

Do dortů k náplni lze nakombinovat i ovoce:

  • maliny
  • jahody
  • banán
  • borůvky
  • lesní ovoce
  • višně
  • atd. na požádaní dle Vás
  • džem (borůvka, rybíz, malina, meruňka)
  • ovoce na ozdobení dortu-dle sezóny

Další typy dortů

Medovník, cheesecake, brownies, mrkvový dort, red velvet

Variace pevnějších náplní

(vhodné do nejspodnějších korpusů do velkých svatebních dortů pro jejich pevný základ)

  1. Domácí medovník se zakysanou smetanou
  2. Tmavý korpus a extra čokoládová náplň, džem
  3. Světle medové plátky (naše orig. receptura), tvarohová náplň (možno citron/limetka)
  4. Tmavé medové pláty (naše orig. receptura), tvarohová náplň, džem
  5. Piškotový korpus, máslový krém s příchutí, džem
  6. Tmavý nebo světlý piškot s tvarohovo-máslovou náplní, ovoce

Makronky

vanilka s meruňkou, citron, limetka, pomeranč, kokos, malina, jahoda, borůvka, pistácie, karamel, čokoláda s višní, káva, mango…


Alergeny

Naše sladkosti obsahují následující alergeny:

  1. Dorty, cupcakes, cakepops, sušenky, tartaletky a perníčky – alergeny č. 1, 3, 7
    Ořechová příchuť navíc obsahuje alergen č. 8
    Čokoládová příchuť obsahuje navíc alergen č. 6
  2. Makronky – alergeny č. 3, 6, 7, 8
  3. Čokoládové pralinky – alergeny č. 6, 7
    Ořechové příchutě navíc alergen č. 8

Seznam alergenů

1 – Obiloviny obsahující lepek
2 – Korýši
3 – Vejce
4 – Ryby
5 – Podzemnice olejná (arašídy)
6 – Sójové boby (sója)
7 – Mléko
8 – Skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy,
pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie)
9 – Celer
10 – Hořčice
11 – Sezamová semena (sezam)
12 – Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg,
13 – Vlčí bob (lupina)
14 – Měkkýši

Barviva

Pro barvení našich sladkostí používáme potravinářská barviva, která jsou v souladu s normami EU, nicméně některá z těchto barviv mohou negativně ovlivňovat pozornost a aktivitu dětí!

Ač jsou makronky i pralinky přirozeně bezlepkové, mohou obsahovat stopová množství lepku, jelikož je vyrábíme ve stejném prostředí jako ostatní cukrářské výrobky.