Sušenky

O mně

FotoateliérJsem vděčná za moje cukrářské řemeslo.  Už jako malá jsme pomáhala mamce u sladkého pečení, tak mě rodiče dali na cukrářku. Po vyučení v oboru cukrář a následně Vyšší odborné škole potrávinářské technologie jsem začínala na klasické cukrařině jakou znají naše rodiče a babičky, učila se také technologii výroby, pak si prošla hotelovou a kavárenskou cukrářinou. 

Jako cukrářka v předních Táborských hotelech Nautilus a Orea Dvořák jsem dosáhla i osobních sladkých úspěchů např. na soutěžích  Gastro Hradec Mistrovství ČR. Poslední roky jsem se v Táboře podílela na Svatebních dnech Hotelu Nautilus a jako dodavatel "vybraných" svatebních dortů, rovněž dále spolupracuji se svými kamarády-kolegy v branži táborským šéfkuchařem Pavlem Minářem (mistr ČR, restauratér, člen reprezenta), Vladislavem Skoumalem (šéfkuchař a restauratér) a dalšími v Jihočeském kraji např. Panství Bechyně, Hotel Žižkovy lázně, Gourmet Factory v Českých Budějovicích, svatebními koordinátorkami v Jižních Čechách ad.

V našem rodinném minicukrářství se věnujeme zakázkové výrobě originálních svatebních dortů, 2D/3D dortů a zaměřujeme se na poctivé modernější svatební cukroví, sladký catering a bezlepkové sladké. Jako jedna z mála dělám hlavně z pravého marcipánu.

 S manželem jsme si v r. 2015 splnili náš sen a k cukrářství si otevřeli novodobou regionální BISCUITERII / SUŠENKÁRNU ve Zhoři u Tábora. Jako  obdivovatelé francouzské a belgické sušenkářské tradice, ale také naší Prvorepublikové sušenkářské cukrařiny jsme chtěli oživit poctivé sušenkářské řemeslo a ruční výrobu kvalitní regionální dárkové sušenky.

 

Blanka Blanka